tan2015-3-30_113346804_1.jpg

30.03.2015. - 16:23

Радови на Храму Светог Саве напредуjу

Београд, 30. март 2015. године – Поводом 30 година од наставка изградње Храма Светог Саве, председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Патријархом Српске православне цркве, Његовом Светошћу господином Иринејем

Поводом 30 година од наставка изградње Храма Светог Саве, председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Патријархом Српске православне цркве, Његовом Светошћу господином Иринејем, протојерејем-ставрофором Миланом Јанковићем, протојерејем – ставрофором Стојадином Павловићем, професором др Војиславом Миловановићем, као и са некадашњим председником Председништва Социјалистичке Републике Србије Душаном Чкребићем, у време чијег мандата је изградња Храма настављена.
Председник Николић и патријарх Иринеј разговарали су о напретку радова на Храму Светог Саве, као и о плановима за наредни период. Истакнуто је да, упркос ограниченим средствима која се сваке године издвајају, изградња Храма Светог Саве одвија се задовољавајућом динамиком.
Следеће што предстоји у изградњи Храма Светог Саве је његово осликавање, у чему велику помоћ очекујемо из Русије. По окончању овог подухвата моћи ће се рећи да се изградња Храма Светог Саве, након толико година приводи крају.