Састанак са амбасадором Ујединјених Арапских Емирата

Саопштења

05.07.2022. - 10:59

Састанак са амбасадором Уједињених Арапских Емирата

Председник Репубике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Београду Мубараком Саидом Ал Дахеријем, који му је пренео поздраве и позивно писмо председника Уједињених Арапских Емирата шеика Мохамеда бин Заједа Ал Нахјана за званичну посету.

Председник Вучић је, уз захвалност председнику Уједињених Арапских Емирата и великом пријатељу Мохамеду бин Заједу Ал Нахјану, прихватио позив истичући да ће ова посета само додатно учврстити већ искрено пријатељство два народа и допринети развоју односа Србије и Емирата.
Председник Вучић и амбасадор Ал Дахери су такође разговарали о даљем јачању сарадње у различитим областима и развоју билатералних односа, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.
Двојица саговорника су дискутовали и о унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља, са посебним акцентом на област енергетике.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

05. јул 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).