Састанак са председником Владе Демократске Републике Сао Томе и Принсипе

Саопштења

07.07.2022. - 11:25

Састанак са премијером Демократске Републике Сао Томе и Принсипе

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Владе Демократске Републике Сао Томе и Принсипе Жоржом Бом Жезусом, са којим је разговарао о билатералним односима,  економској и мултилатералној сарадњи, као и геополитичким и регионалним питањима.  

Двојица саговорника су дискутовала о потенцијалима за развој економске сарадње, те сарадње у различитим областима, попут образовања, у виду школовања студената из Сао Томе и Принсипеа у Србији.
 
Председник Вучић посебно је захвалио на принципијелној подршци суверенитету и територијалном интегритету, коју Сао Томе и Принсипе пружа Србији.
 
Премијер Бом Жезус је изразио наду да ће сарадња са Србијом бити унапређена, посебно у области пољопривреде и истакао да је његова земља веома заинтересована за увоз пољопривредних и прехрамбених производа из Србије, а извоз ваниле, кафе и других производа у Србију.
 
 
 
 
Београд,

07. јул 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).