Састанак путем видео линка са представницима делегације ММФ

Саопштења

01.07.2020. - 16:56

Састанак путем видео линка са представницима делегације ММФ

Председник Републике Србије Александар Вучић разговараo jе данас путем видео линка са представницима делегације Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи шеф Мисије Јан Кејс Мартејн.

Двојица званичника разговарали су о спровођењу актуелног аранжмана - Инструмент за управљање политикама, у оквиру полугодишње ревизије испуњења циљева актуелног програма.
 
Шеф Мисије Мартејн похвалио је ангажованост председника Вучића и Владе Републике Србије, као и њихову одговорну економску политику и успешно управљање кризом током пандемије, и то у свим областима, од здравства до економије.
 
Двојица саговорника су констатовали да су у овом тренутку прогнозе Владе Србије за раст БДП-а за текућу годину нешто оптимистичније од процене ММФ-а. О оправданости оптимистичних прогноза сведочи и чињеница да је Србија једна од ретких земаља у којој ММФ није кориговао почетну пројекцију стопе раста из марта ове године. „То ће у наредном периоду, упркос негативним последицама пандемије, допринети стабилној економској ситуацији и сигурном пословном окружењу у Србији“, истакао је председник Вучић током разговора и изразио очекивање да ће се контролисани раст плата и пензија наставити и у 2021. години.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
01. јул 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).