Састанак са амбасадорком НР Кине

Саопштења

10.06.2021. - 16:08

Састанак са амбасадорком НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, којој је уручио честитку упућену председнику Си Ђинпингу поводом стогодишњице Комунистичке партије Кине.

У честитки председника Вучића се, између осталог, наводи да је захваљујући КП Кине, уз политику отварања и реформи и неупоредиве развојне успехе, НР Кина израсла у економску силу и предводника у области иновација и модерних технологија, као и у глас мира и стабилности на глобалном плану.
 
Председник Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да су односи Србије и Кине на највишем историјском нивоу и уверен да ће сарадња бити настављена у духу свестраног стратешког партнерства.
 
Председник Вучић и амбасадорка Чен су размотрили текуће и могуће заједничке српско-кинеске инфраструктурне пројекте, као и пројекат изградње фабрике вакцина. Председник Вучић се посебно интересовао за пројекат ауто-пута Прељина-Пожега, као и пруге Београд-Нови Сад, с обзиром на то да и ауто-пут и пруга треба да буду пуштени у рад почетком следеће године.
 
 
Београд,
10. јун 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).