Састанак са амбасадором државе Катар

Саопштења

22.12.2021. - 10:10

Састанак са амбасадором Државе Катар

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Државе Kатар Фареса Румија ал Нуамија, који му је уручио писмо катарског емира шеика Тамима бин Хамада ал Танија са позивом за учешће на петој Kонференцији УН о најмање развијеним земљама, крајем јануара, у Дохи. У писму се, између осталог, истиче да би учешће председника Вучића допринело заједничким напорима да те земље постигну своје развојне циљеве.  

Амбасадор Ал Нуами је истакао да би то била прилика и за разговоре на највишем нивоу о билатералној сарадњи Србије и Kатара, за коју је председник Вучић рекао да има огромне могућности за развој. Двојица саговорника су размотрили области у којима две земље могу да остваре сарадњу у најкраћем року, попут пољопривреде. Председник Вучић је овом приликом рекао да је Србија веома заинтересована за унапређење економских веза са Kатаром.
 
Амбасадор Ал Нуами је истакао да је веома срећан што је недавно почео амбасадорски мандат у нашој земљи и да жели да на најбољи начин допринесе њеном напретку.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
22. децембар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).