Састанак са амбасадором Републике Чешке

Саопштења

13.05.2021. - 10:40

Састанак са амбасадором Републике Чешке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Чешке Републике Томаша Кухту, уочи своје званичне посете тој земљи на позив председника Милоша Земана.  

Председник Вучић је рекао да се радује посети и сусрету са председником Земаном, кога цени као истинског пријатеља, посебно његов чврст став по питању Косова и Метохије, који често износи у јавности. Такође је изразио захвалност за подршку Чешке европским интеграцијама Србије.
 
Амбасадор Кухта је рекао да је посета председника Вучића прва тог ранга од избијања пандемије корона вируса и да је у Прагу доживљавају као снажну потврду српско-чешког пријатељства и јединственог узајамног односа двојице председника.
 
Председник Вучић је нагласио и важност српско-чешке економске сарадње и са амбасадором Кухтом је овом приликом разговарао о могућим заједничким пројектима, те су двојица саговорника изразили наду да ће приликом посете бити постигнути конкретни економски договори на обострану корист.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
13. мај године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).