Састанак са делегацијом Француске развојне агенције (AFD)

Саопштења

17.12.2021. - 14:03

Састанак са делегацијом Француске развојне агенције (AFD)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Француске развојне агенције (AFD) са којом је разговарао о стратешком партнерству и сарадњи између две земље, као и о пројектима на којима ће Србија и Француска блиско сарађивати у предстојећем периоду.

Председник Вучић је оценио да су односи између Републике Србије и Републике Француске подигнути на ниво стратешке сарадње, посебно имајући у виду лично залагање председника Макрона и пријатељске односе који су регулисани успешном сарадњом у свим областима, која је још једном потврђена када су 26. новембра 2020. године у Београду Влада Републике Србије и Влада Републике Француске потписале Споразум у области спровођења приоритетних пројеката у Републици Србији, где је Француска развојна агенција имплементатор финансијске подршке за њихову реализацију.
 
Саговорници су се сагласили да је даљи развој и додатно јачање економских односа између две земље један од приоритета и у будућности, те је у том контексту једна од тема овог састанка била и реализација Пројекта за регионалне депоније који се односи на Програм чврстог отпада у Србији, а чија је укупна вредност 150 милиона евра и који ће бити кофинансиран у односу 50:50 између Европске банке за обнову и развој и Француске агенције за развој.
 
Председник Вучић је захвалио Француској агенцији на подршци, с обзиром да је поред приоритетних облика сарадње као што су капитални инфраструктурни пројекти и пројекти у области енергетике, сарадња сада проширена и на друге делатности од јавног интереса.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
17. децембар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).