Састанак са делегацијом Свекинеске федерације за индустрију и трговину

03.06.2019. - 12:04

Састанак са делегацијом Свекинеске федерације за индустрију и трговину

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Свекинеске федерације за индустрију и трговину.

Председник Вучић је исказао задовољство досадашњом веома успешном сарадњом са кинеским компанијама које послују у Србији. Он је позвао кинеске инвеститоре да и даље улажу у Србију, истакавши да реформски процес, који спроводи српска Влада, доноси конкретне резултате и добру и сигурну инвестициону климу, што Србију чини конкурентним тржиштем.

Чланови делегације Свекинеске федерације показали су интересовање за даља улагања у Србију, посебно у област пољопривреде и здравства, изразивши очекивање да ће се економска сарадња успешно развијати као и до сада.

Свекинеска федерација за индустрију и трговину броји преко 4.700.000 компанија, међу којима су Huawei, Zijin Mining и Alibaba Group.

Састанку председника Вучића и делегације Свекинске федерације присуствовала је и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
3. јун 2019.
Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.