Састанак са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу

Саопштења

25.07.2019. - 19:25

Састанак са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас у Вили Мир са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом о ситуацији на Западном Балкану, као и о будућим корацима Србије на европском путу.

Председник Вучић и комесар Хан су, у разговору о регионалној ситуацији, посебно размотрили застој у дијалогу Београда и Приштине и стање настало после оставке премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја. Председник Вучић је рекао да је Србија и овом приликом, као и увек, реаговала смирено и одговорно. Он је захвалио комесару Хану на разумевању и ангажовању да се дијалог Београда и Приштине одблокира. Такође је поновио да Србија остаје привржена политици мира и сарадње, како би сачувала стабилност у регион.
 
Комесар Хан је поздравио опредељење Србије да сачува регионалну стабилност. Он је још једном истакао своју спремност да покуша да помогне да се стекну услови за наставак дијалога Београда и Приштине. Када је о европским интеграцијама реч, комесар Хан је позвао Србију да убрза реформски процес и да са већом одлучношћу ради на владавини права.
 
Председник Вучић је честитао комесару Хану на томе што га је Аустрија кандидовала за трећи мандат у Европској комисији.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
25. јул 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.