Састанак са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије

Саопштења

22.06.2022. - 11:23

Састанак са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра туризма Краљевине Саудијске Арабије и председавајућег Саудијском фонду за развој Ахмеда Бин Акила ел Хатиба са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа и јачању економске сарадње.

Саговорници су се током састанка сагласили да треба искористити потенцијале за унапређење сарадње, а председник Вучић је позвао инвеститоре из Саудијске Арабије да више улажу у Србији и сарађују са српским привредницима.
 
Састанак са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић и министар Ел Хатиб су разговарали о конкретним пројектима у области туризма, саобраћаја и енергетике, као и о стварању услова за лакше повезивање две земље и њених грађана и пословних људи, што подразумева и јачање правног оквира сарадње.
 
Председник Вучић је такође изразио наду да ће Саудијска Арабија у што скоријем року отворити дипломатско представништво у Београду и тиме додатно интензивирати све видове даље сарадње.
 
Министар Ел Хатиб је председнику Вучићу пренео поздрава саудијског краља Салмана и престолонаследника Мухамеда бин Салмана, којима је председник Вучић упутио позив да посете нашу земљу.
 
Двојица саговорника су разговарали и о актуелним глобалним политичким и економским питањима.
 
 
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

22. јун 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).