Састанак са регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију

Саопштења

23.04.2021. - 12:16

Састанак са регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас регионалну директорку УНИЦЕФ за Европу и Централну Азију Афшан Kан и, у разговору, истакао да наша земља остаје посвећена сарадњи са овим фондом УН за помоћ деци.

Председник Вучић је рекао да УНИЦЕФ може да очекује да ће Србија радити на остваривању договорених заједничких циљева и конкретних пројеката.
 
Директорка Kан је захвалила председнику Вучићу на досадашњој одличној сарадњи Србије и УНИЦЕФ. Током претходног Програма сарадње, од 2016. до 2020. године, Србија је постигла значајне резултате у остваривању права деце и младих у одређеним областима и постала пример добре праксе у целом региону, а неки програми развијени у нашој земљи сада се користе и у другим земљама, рекла је званичница УНИЦЕФ. Двоје саговорника су истакли значај међусобне подршке у новом петогодишњем циклусу сарадње.
 
Председник Вучић је захвалио за ангажовање УНИЦЕФ у оквиру КОВАКС механизма, као и представништву тог фонда УН у Србији за помоћ и подршку у борби са пандемијом KОВИД-19.
 
Директорка Kан је рекла да је модел одговора на пандемију у Србији узор за цео свет. Она је изразила интересовање да Србија својим искуством помогне када буде кренула вакцинација деце.
 
Председник Вучић и директорка Kан су договорили размену искустава у различитим областима, посебно у различитим облицима помоћи за најугроженије групе друштва.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
23. април 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.