Састанак са зaмeникoм министрa спoљних пoслoвa Рускe Фeдeрaције

Саопштења

29.11.2019. - 13:01

Састанак са зaмeникoм министрa спoљних пoслoвa Рускe Фeдeрaциje

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика министра спољних послова Руске Федерације Александра Грушка, са којим је разговарао о билатералним односима двеју земаља, посебно у светлу припрема за радну посету и састанак са председником Путином 4. децембра.

Заменик руског министра спољних послова Грушко пренео је председнику Вучићу поздраве председника Путина, премијера Медведева и министра Лаврова.
 
Председник Вучић је изразио задовољство динамиком сусрета високих званичника Србије и Русије. Он је нагласио да са великом надом очекује предстојећи састанак у Сочију, што ће бити његов трећи овогодишњи састанак са председником Путином. Истакао је, такође, да је за њега тај сусрет од изузетног значаја, као прилика за садржајан разговор и размену ставова о глобалним и регионалним питањима, као и најважнијим питањима српско-руске сарадње, посебно економске.
 
Председник Вучић је захвалио Русији за разумевање наших државних и националних интереса, као и за активну подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, посебно у међународним организацијама. Он је, такође, захвалио руским званичницима што често посећују Србију, јер то говори о жељи Русије да одржава блиске односе са нашом земљом.
 
Двојица саговорника су констатовали да реализација договорених пројеката, нарочито у области енергетике, као и саобраћајне инфраструктуре и високих технологија, добро напредује.
 
Председник Вучић и заменик шефа руске дипломатије Грушко разговарали су и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.
 
Председник Вучић је нагласио да Србија остаје верна својој политици војне неутралности, што ће јасно и недвосмислено потврдити усвајањем одговарајућих стратешких докумената.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 29. новембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.