Састанак са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације

Саопштења

21.10.2020. - 13:01

Састанак са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације, председником Сверуске политичке странке «Јединствена Русија» Дмитријем Медведевом.

У дугом и пријатељском разговору, председник Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев потврдили су веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње.
 
Састанак са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Двојица саговорника разговарали су о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да две земље сарађују по том питању. Председник Вучић је захвалио на подршци Руске Федерације Србији почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19.
 
Истовремено, председник Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама. Председник Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.
 
Заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији. Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над корона вирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.
 
Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума „ШОС+“ на тему „Привреда за људе“.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
21. октобар 2020.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.