Саопштења

27.06.2020. - 12:32

Телефонски разговор са председником Републике Словеније

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Словеније Борутом Пахором, који га је обавестио о одлагању састанка Брдо-Бриони Процеса због епидемиолошке ситуације у региону.

Председник Вучић је рекао да потпуно разуме одлуку председника Пахора да одложи састанак, који је требало да се одржи у понедељак, 29. јуна у Брду код Крања. Он је изразио наду да ће околности ускоро дозволити могућност да се лидери Западног Балкана и председници Словеније и Хрватске састану у оквиру ББ Процеса, који Србија веома цени и у њему активно учествује, а који се показао значајним покретачем сарадње у региону.
 
Председник Вучић је захвалио председнику Пахору на подршци Словеније европском путу Србије, као и европској будућности Западног Балкана, а чиме значајно доприноси миру и стабилности у региону.
 
Двојица државника су изразилa наду да ће се свет, уз међусобну солидарност, ускоро изборити са пандемијом корона вируса и вратити се на пут друштвеног и економског напретка.
 
 
Београд,
27. јун 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).