Саопштења

07.10.2019. - 11:40

Телефонски разговор са председником Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином и честитао му шездесет седми рођендан.

Председник Вучић и председник Путин су се договорили да се пре краја године састану у Москви и размене ставове о најважнијим питањима, а посебно о Косову и Метохији. Председник Путин је рекао председнику Вучићу да прати то што ради и да добро разуме да се Србија налази у сложеној ситуацији, као и то да је спреман да помогне.
 
Председник Вучић је захвалио на пажњи коју председник Путин посвећује развоју српско-руских односа, због чега у Србији ужива искрено поштовање и велико поверење. Он је, такође, изразио захвалност за речи подршке очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, које му је пренео министар Сергеј Лавров, на недавном састанку у Њујорку.
 
Честитајући рођендан, председник Вучић је председнику Путину пожелео добро здравље и личну срећу, као и снагу да у будућности успешно заступа интересе Русије и братског руског народа.
 
 
Београд,

7. октобар 2019. године

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.