Саопштења

26.07.2022. - 13:57

Телефонски разговор са премијером Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Двојица државника су још једном изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи Србије и Мађарске и спремност да доприносе унапређењу пријатељских односа двеју земаља у различитим областима.
 
Председник Вучић и премијер Орбан су истакли да ће две земље једна другој бити потпора, те да ће заједно пролазити кроз све тешкоће које нас у наредном периоду очекују. Саговорници су се сагласили да ће наставити да граде првенствено пријатељски, али и партнерски однос, те да две земље могу у потпуности да рачунају једна на другу у тешким временима. 
 
Осим о билатералним односима, председник Вучић и премијер Орбан су разговарали и о регионалној ситуацији, мигрантској кризи, различитим питањима у оквиру Европске уније, као и о горућим глобалним темама.
 
Председник Вучић је изразио захвалност мађарској Влади за помоћ око гасног складишта, као доприноса енергетској сигурности наше земље и потврди да успостављена сарадња у области енергетике добро тече.
 
Председник Вучић такође је најавио скорашњи сусрет са председником Владе Мађарске, који ће бити још једна потврда изванредних пријатељских односа два братска народа, али и прилика за даље унапређење свеукупне сарадње.
 
 
Београд,
26. јул 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).