20.11.2021. - 12:33

Телеграм саучешћа поводом смрти Мериме Његомир

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици Мериме Његомир, у којем се каже:

„Са великом тугом сам примио вест о смрти Мериме Његомир, уметнице раскошног гласа и талента, коју су волеле многе генерације поштовалаца и љубитеља музике у земљи и у иностранству. Мерима је за собом оставила богат легат, чувајући богатство наше изворне музике, коју је промовисала наступима у неким од најчувенијих концертних дворана у Европи и свету. Умела је да удахне живот и готово заборављеном музичком благу, певајући на многим језицима, чиме је стекла поштовање и наклоност бројне иностране публике.

Памтићемо је по несвакидашњем таленту, али и по скромности, по особинама врхунског извођача којима се издвојила у сам врх музичке уметности. Изражавам најдубље саучешће породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима наше Мериме. Нека почива у миру.“

Београд,
20. новембар 2021. године