Саопштења

08.09.2022. - 19:55

Tелеграм саучешћа поводом смрти Њеног Величанства краљице Елизабете II

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Њеног Величанства краљице Елизабете II, у којем се каже:  

„У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем искрено и дубоко саучешће поводом смрти краљице Елизабете II.
 
Њено Величанство је својом несебичном јавном службом обележило модерну историју Уједињеног Kраљевства и света, дајући пример како треба носити владарски ауторитет и обављати дужности и у најтежим временима. Краљица Елизабета II се са сваким изазовом суочавала мудро, ненаметљиво, али одлучно, превасходно водећи рачуна о добробити нације, чиме је стекла огромну наклоност како својих поданика, тако и бројних поштовалаца широм света. Била је ослонац својој породици и целој нацији, која јој је била привржена кроз генерације.
 
Њен предани однос према дужностима и бризи за нацију и државу, као и посвећеност очувању највиших моралних вредности и начела, постао је синоним за период владавине краљице Елизабете II, која је током деценија неуморно и доследно радила на томе да Уједињено Краљевство буде земља благостања за све. Без обзира на бројне изазове и тешкоће које су обележиле деценије њене суверене владавине, краљица Елизабета II је, испод спољашње крхкости, показивала снагу достојну највећих владара у историји.
 
Још једном изражавам дубоко саучешће породици Њеног Величанства, као и грађанима и Влади Уједињеног Краљевства, уверен да ће наставити да је памте поштујући њену владарску мудрост и патриотизам“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.
 
Београд,
08. септембар 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).