Председник Србије примио писмо кинеског председника

Вести

15.02.2018. - 09:29

Честитка председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга поводом Дана државности

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио честитку председника Си Ђинпинга поводом Дана државности.

У писму председника Сија се каже: "Поводом Дана државности Републике Србије, дозволите ми да у име владе и народа Кине, као и у своје име, Вама, влади и народу пријатељске Србије упутим искрене честитке и најлепше жеље.
 
Последњих година кинеско-српски односи одражавају одличан тренд развоја, међусобно политичко поверење се непрекидно продубљује, сарадња у свим областима се стално шири и тиме се доприноси заједничкој добробити двеју земаља и двају народа. Придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да заједно са Вама, заједничким трудом, промовишемо Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије и да се подигну на нове степенице, са циљем стварања још веће добробити двеју земаља и двају народа.
 
Желим Вашој цењеној земљи просперитет, а народу срећу и здравље", наводи се у честитики председника Сија.
 
Председник Вучић је амбасадору Лију уручио писмо којим председнику Сију честита Лунарну нову годину са жељама за напредак Народне Републике Кине и благостање пријатељског кинеског народа. Председник Вучић је рекао да очекује да и у овој години српско-кинеска сарадња у оквиру стратешког партнерства постане још ближа и чвршћа, посебно кроз иницијативу за Нови пут свиле и механизам сарадње "1+16" Кине и земаља Централне и Источне Европе.
 
Председник Вучић и амбасадор Ли су размотрили и конкретне кораке за реализацију заједничких пројеката привредне сарадње.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
Београд, 15. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).