09.12.2017

Конференција за штампу поводом састанка са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да трговинска размена Србије са Бугарском, Грчком и Румунијом расте и да је са премијерима те три земље Бојком Борисовом, Алексисом Ципрасом и Михаиjем Тудосеом, разговарао о томе како да Србију "нешто брже" приближимо Европској унији.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Председник Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да се разговарало о путу Србије ка ЕУ и шта је то, што Србија треба да уради и какву подршку може да очекује од ове три, како је рекао, Србији изразито пријатељске земље. „Све то је веома важно за будућност, стабилност, мир и предвидљивост целог региона“, оценио је председник Вучић.
Вучић је навео да ови састанци, који су почели у октобру ове године у Варни, представљају израз сталне сарадње четири земље а наставиће се састанком у Букурешту. "Резултат свих наших политичких разговора је чињеница да имамо повећање свих бројева у трговинској размени" рекао је председник Србије и додао да Србија има стално увећање трговинске размене са све три земље и да ће заједнички прећи више од три милијарди евра.
Председник Србије је нагласио да овакви састанци, сусрети и сарадња, омогућују свим грађанима ових земаља да раде и зарађују што више и да економије напредују.