Састанак са председавајућим председништвом БиХ Драганом Човићем

Вести

16.10.2017. - 10:32

"Односи Србије и БиХ кључ за очување мира и стабилности на овим просторима" Састанак са председавајућим председништвом БиХ Драганом Човићем

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништвом Босне и Херцеговине Драганом Човићем, који је у Београд допутовао у радну посету.

Председник Вучић је приликом сусрета са председавајућим Председништвом БиХ изјавио да очекује да трговинска размена између Србије из БиХ ове године буде око 1,6 милијарди евра што би било за око 100 милиона више него претходне и истакао да је БиХ један од најважнијих трговинских партнера Србије.
Председник је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да су он и Човић јуче и данас имали исцрпне и дуге разговоре и да су истакли да Влада Србије и Савет министара БиХ и даље треба свакодневно да раде како би се створили услови да сарадња буде још већа. Председник је такође рекао да је било речи и о границама, оценио да није реч о великим проблемима, да ће ставове Србије изнети наш тим и да очекује договоре и компромис. Председник је додао је да су односи Србије и Републике Српске конкретни и конкретизовани, да Србија поштује територијални интегритет БиХ, и територијални интегритет РС у оквиру БиХ. Он је навео да је ослобађајућа пресуда Насеру Орићу тешка за нас, да Србија нема никакву намеру да се меша у правосуђе БиХ, али да постоје људи који су присуствовали тим злочинима те је та одлука суда веома тешка. "Али желимо најбоље могуће односе са БиХ и сматрамо да су односи Србије и БиХ кључ за очување мира и стабилности на овим просторима и кључ за бољи живот свих грађана", додао је председник Вучић.

Председник је нагласио и да је Србија спремна за одржавање трилатералног састанка представника Србије, Хрватске и БиХ који би био и најважнији за наше земље, али и за цео регион Западног Балкана.

Председавајући председништвом БиХ Драган Човић изјавио је да је сигуран да оно што се данас ради у БиХ води напред и подвукао да је жеља да БиХ има пут који води ка ЕУ.
"И то радимо заједно са Републиком Србијом и наши сусрети и односи могу само појачати тај пут", додао је Човић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).