tan2017-11-30_114933321_3.jpg

Вести

30.11.2017. - 11:56

Постављање камена темељца за изградњу новог хотела Мона Плаза

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас постављању камена темељца за изградњу новог хотела „Мона Плаза“.

Председник је том приликом између осталог рекао: „Препознао сам будућност у српским породичним компанијама и надам се да ће породица Момировић и МОНА бити узор многим младим људима. Србији је потребно што више домаћих инвеститора“.

Осим председника, на полагању камена темељца био је и градоначелник Београда Синиша Мали, власници компаније "Мона", министри Расим Љајић и Младен Шарчевић као и грађани Дорћола -дела Београда у коме се гради овај хотел.
Ова инвестиција је вредна 30 милиона евра а посао у хотелу "Мона Плаза" добиће 200 људи. Хотел ће се простирати на око 20.000 квадрата, имаће 152 собе, паркинг, банкет салу, апартмане, фитнес центар, два ресторана и биће изграђен по савременим стандардима.
Председник Вучић је указао на значај домаћих инвеститора, посебно српских породичних компанија и нагласио да је веома важно да, осим страних, имамо све више домаћих инвеститора.
„Тих 30 милиона евра, колико ће бити уложено у овај пројекат, је огроман новац за Србију, значајан за целу нашу земљу“, рекао је председник. Он је истакао, да је као председник, дошао, не зато што је имао велике заслуге за данашњи камен темељац, већ, што је, у ономе што ради породица Момировић, препознао многе важне ствари за Србију, те додао да је желео да дође на ову свечаност како би као председник пружио подршку свим српским породичним компанијама, свима који желе да запошљавају људе.
Председник је додао да ће ове године бити забележено повећање броја туриста у Београду за 20 одсто а у осталим деловима у Србији повећање ће бити између 12 и 13 одсто, нагласивши да људи долазе све више јер је Србија отворена земља, а Београд космополитски град.
„Отварање Народног музеја идуће године употпуниће културну понуду, затим следи изградња концертне дворане, гондоле и подземне железнице а нових 27 хотела довољно говори колико Београд и цела Србија иду напред“ закључио је председник Вучић.

30. новембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).