22_11_2012_rusija(1).jpg

Вести

22.11.2012. - 00:00

Председник Николић примио акредитиве амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина

БЕОГРАД - Председник Србије Томисав Николић примио је акредитивно писмо амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, и том приликом још једном је истакнута заинтересованост двеју земаља за продубљивање пријатељских веза и свих облика билатералне сарадње.

Председник Николић је новопостављеном руском амбасадору рекао да се Србија налази у осетљивом политичком тренутку и да се нада наставку подршке Руске Федерације.

 

Николић је истакао да Србија и њени грађани цене помоћ Москве у процесу трагања за решењем питања Косова и Метохије мирним и дипломатским средствима, уз поштовање међународног права и Резолуције 1244 УН.

 

"Традиционално пријатељство и историјска и духовна блискост наших народа треба да допринесу укупним односима кроз интензивнији развој политичке, економске и културне сарадње", рекао је Николић.

Николић је позвао амбасадора Чепурина да се максимано ангажује на довођењу руских инвестиција у Србију, истичући да је данас, у време кризе, од суштинског значаја јачање сарадње српске и руске привреде.

 

"Уверавам вас да ћете имати подршку свих институција Србије и моју личну како бисмо односе наших земаља учинили још садржајнијим и богатијим", истакао је Николић.

 

Амбасадор Чепурин још једном је потврдио да Руска Федерација пружа снажну подршку Србији у настојану да очува свој суверенитет и територијални интегритет, а Москва је, према његовим речима, сигурна да је праведно решење могуће само уз поштовање међународног права.

 

Чепурин је, уручујући акредитиве председнику Србије, нагласио посебан карактер односа двеју земаља, објаснивши да се руско-српско пријатељство не мери само односом политичара, већ и дубоким везама два народа. "Историјско и културно наслеђе наших народа је камен темељац заједничког напредовања. Кажу да прошлост у великој мери одређује будућност и наша дужност је да нашу будућност учинимо просперитетном", рекао је Чепурин.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).