tan2014-7-3_101018314_2.jpg

Вести

03.07.2014. - 12:00

Председник Николић са министром спољних послова Бугарске

Београд, 03. јул 2014. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са министром спољних послова Републике Бугарске, Кристијаном Вигенином.

Европска унија је стратешки циљ Србије, али то не искључује могућност сарадње и са Русијом, што је предност коју наша земља намерава да искористи, рекао је председник Николић. Он је изразио наду да ће примедбе Европске уније око реализације „Јужног тока“ ускоро бити превазиђене и да ће радови на том пројекту у Бугарској бити настављени према плану.

Председник Николић је нагласио да сарадња између Србије и Бугарске никада није била боља, и да очекује њено даље унапређење, поготово када се доврши изградња аутопута и железничке пруге ка Бугарској.

Министар Вигенин је истакао да Бугарска подржава напоре Србије да постане пуноправни члан Европске уније, јер ће укључење целог Балкана у Унију омогућити успостављање трајног мира у региону и развој сарадње између балканских народа, који су животно упућени једни на друге.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).