11_7_2013_VS.jpg

Вести

11.07.2013. - 14:13

Председник Николић уручио сабље наjбољим официрима.

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић данас jе уручио официрске сабље троjици прворангираних официра 56. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране уз поруку да стварање отпорног и снажног система безбедности земље и регионална сарадња треба да грађанима омогуће да у миру и безбедности остваре своjе снове, а држави да стреми своjим циљевима.

 
"Србиjа са осталим балканским државама жели просперитетну будућност у заjедници европских народа", рекао jе председник Србиjе.
 
Николић jе традицинална воjничка одличjа уручио потпуковнику Tиосаву Jанковићу, потпуковнику Драгану Mесаровићу и потпуковнику Mилету Витезовићу, коjи су постигли одличан успех са просечном оценом 9.40. 
 
На свечаности у Скупштини Србиjе, Николић jе полазницима 2. класе Високих студиjа безбедности, поводом успешног завршетка тог вида усавршавања уручио значке.
 
Претходно jе први потпредседник владе и министар одбране Aлександар Вучић полазницима 56. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране уручио официрске сабље.
 
Николић jе, на свечаности поводом завршетка школовања полазника 2. класе Високих студиjа безбедности и одбране и официра 56. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране, истакао да "само мудрост опстаjе траjно, а да су њена основа знање, али и способност размишљања, васпитање и искуство". 
"Mудрост нам jе потребна да бисмо очували оно што су нам претходне генерациjе оставиле у наслеђе. Визиjа, стрпљивост и добра воља, потребни су нам да обнављамо и jачамо везе и сарадњу у региону. Србиjа са осталим балканским државама жели просперитетну будућност у заjедници европских народа, зато су судбине наших земаља и народа нераскидиво повезане. Mолим полазнике из других земаља да ову приjатељску поруку пренесу своjим руководиоцима", казао jе Николић. 
 
Николић jе официрима поручио да Србиjа у њима види тим - тим коjи дели заjедничке вредности, има истоветну мисиjу и задатак. 
"Снага тог тима проистиче из сврхе и циљева коjима служи, а нема узвишениjих колективних циљева од одбране државе и jачања њеног система безбедности. Oчување мира, стварање отпорног и снажног система безбедности земље и развоj регионалне сарадње, између осталог, служе за то да грађани поjединачно, држава и друштво у целини, у миру и безбедно стреме своjим циљевима и остваруjу своjе снове", казао jе Николић. 
 
Званичници присутни на церемониjи показуjу, додао jе, да држава и друштво веруjу своjоj воjсци и Воjноj академиjи, да се на њих ослањаjу, али и да од њих пуно очекуjу.
"Ви коjи данас завршавате наjвише нивое усавршавања у наредних десетак година изнећете велики терет задатака у jачању система безбедности и одбране. У том периоду Република Србиjа мора да ослободи расположиве и изгради нове потенциjале и да наjзад заузме заслужено место у породици европских земаља", казао jе Николић.
 
Председник Србиjе jе официрима поручио: "Не уљуљкуjте се звањима и знањима коjе сте до данас добили, jер знања све брже застареваjу. Само мудрост опстаjе траjно. Њена основа jесте знање, али и способност размишљања, васпитање и искуство."
 
Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Воjске Србиjе Љубиша Диковић, председник Скупштине Србиjе Небоjша Стефановић, страни воjни изасланици, посланици и броjне истакнуте jавне и културне личности и патриjарх Иринеj.
 
фото Танјуг/Н. Jовановић
 

 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).