Председник Вучић примио данас и акредитивна писма амбасадора Републике Француске

Вести

11.12.2017. - 13:35

Председник Вучић примио данас и акредитивна писма амбасадора Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Републике Француске Фредерика Мондолонија.

Амбасадор Мондолони је председнику Вучићу пренео поруку председника Француске, у којој се истиче да цене политику мира и стабилности коју Србија води у региону, иницијативу за вођење унутрашњег дијалога о Косову, као и храброст за спровођење економских и других реформи.

Српски председник је рекао да му је задовољство што новог француског амбасадора упознаје у дану када путује у Париз, где, на позив председника Емануела Макрона, као представник са Западног Балкана, учествује на Самиту „Једна планета“, посвећеном двогодишњици потписивања Париског споразума о клими. Он је изразио задовољство што ће имати прилику да поново сретне француског председника и размени мишљења о билатералним односима и ситуацији у региону и шире. Председник Вучић је изразио наду да ће следеће године доћи до реализације званичне посете председника Макрона Србији, што би било од највећег значаја за континуитет добрих односа и унапређење сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су констатовали да је следећа година, када се обележава стогодишњица завршетка Првог светског рата, прилика не само да се подсети на историјско савезништво двеју земаља, већ и да се да подстицај јачању веза у свим областима. Председник Вучић и амбасадор Мондолони су истакли да је заједнички интерес да традиционално добре односе прате редован политички дијалог и више заједничких економских пројеката, с обзиром на то да постоји Споразум о стратешком партнерству као одлична основа. Они су нагласили и постојећу добру сарадњу двеју земаља у области безбедности.

Председник Вучић је изразио захвалност Француској на подршци у процесу приступања Европској унији, као и на помоћи у стварању мира и стабилности на Западном Балкану, што је приоритет Србије и услов напретка целог региона.

Београд, 11. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).