Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Вести

17.10.2022. - 11:52

Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас женску  одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на овогодишњем Светском првенству, и том приликом им честитао на најбољем резултату који је икада постигнут у тимском спорту наше земље.  

Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Желим да вам честитам у своје и у име наше земље на најбољем резултату који је икада направио један тимски спорт за Србију. Никада нисмо имали некога ко је освајао двапут заредом сребрну и брознану медаљу на Олимпијским играма, двапут заредом Светско првенство и три пута заредом узимао медаље на Европским првенствима. Просто, нема таквог колектива у Србији и њеној историји. Честитам вам на томе што сте играле сваку утакмицу на победу. Невероватан резултат, огромна ментална снага, не само физичка, и изузетна припремљеност“, поручио је председник српским одбојкашицама и честитао им на одговорности, одрицању, борбености и раду. Он је најавио и отварање Националног одбојкашког центра у марту 2025. године, те истакао да је важно да држава покаже ефикасност и добро планирање како би подржала своје спортисте. 
 
Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Ми смо почели са припремним радовима и у марту 2025. године ћемо отворити Национални одбојкашци центар. То су ствари које су важне, онолико мало колико смо могли да урадимо до краја године. Пребацићемо 180.000.000 динара за клубове, да се расподели за прву и другу лигу и мушку и женску конкуренцију. За нас је важно да покажемо ефикасност државе, да добро планирамо, а ви нас обрадујте још који пут. Свако је такмичење важно, али су Олимпијске игре нешто посебно. То је такмичење нација и од пресудног значаја. Kада би могло још једно злато са Олимпијаде у Паризу, били бисмо најсрећнији на свету. Онда знам да вас нико никада не би стигао. Хвала вам на свему и хвала што се обрадовале наше људе. Цела Србија је била уз вас“, закључио је председник Вучић.
 
Београд,
17. октобар 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).