tan2018-2-26_16344471_0_1.jpg

Вести

26.02.2018. - 17:13

Састанак са министром спољних послова Ирана Мохамадом Џавадом Зарифом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Ирана Мохамадом Џавадом Зарифом са којим је разговарао о билатералним односима и развоју економске сарадње, нарочито у области енергетике и трговине.

Председник Вучић изразио је задовољство динамиком политичког дијалога и нагласио да Србија има интерес за развој свестране сарадње. Он је изразио захвалност на досадашњем принципијелном ставу по питању очувања суверенитета и територијалноног интегритета Републике Србије.
 
Председник Вучић изразио је спремност за јачање привредних веза двеју земаља и истакао да је неопходно радити на повећавању робне размене и јачању сарадње у области пољопривреде, грађевинарства, енергетике, здравства и туризма.
 
Министар Мохамaд Џавад Зариф истакао је да је Иран заинтересован за добре односе са Србијом и нагласио да ће 8. марта бити успостављена директна авио линија Београд - Техеран.
 
„Поздрављамо чињеницу да све више иранских туриста посећује Србију, чему су допринеле и одлуке обе стране о укидању виза за носиоце обичних путних исправа“, истакао је Џaвад Зариф.
 
Министар Зариф је председнику Вучићу пренео званичан позив председника Ирана Хасана Роханија да посети Иран, што је председник Вучић прихватио и упутио позив да председник Рохани ускоро дође у узвратну посету Србији.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
Београд, 26. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).