tan2017-12-6_185957533_7.jpg

Вести

06.12.2017. - 19:47

Састанак са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и о учешћу турских компанија у регионалним инфраструктурним пројектима.

Председник Вучић је истакао да Србија остаје посвећена даљем унапређењу билатералних односа и сарадње у свим областима од обостраног интереса, као и наставку редовног политичког дијалога на високом и највишем нивоу. „Србија очекује да ће почетак рада Високог савета за сарадњу између Републике Србије и Турске Републике, чије је формирање предвиђено заједничком политичком декларацијом потписаном приликом поменуте посете председника Ердогана, дати посебно велики допринос даљем јачању односа двеју држава,“ истакао је председник Вучић и нагласио да ће до краја године отворити још две нове турске фабрике у Лебану и Житорађи.

Он је изразио задовољство нивоом билатералних односа који су достигли највиши ниво до сада, о чему сведочи и велики број размењених посета званичника у протеклом периоду, међу којима је, свакако, најзначајнија посета председника Турске Републике Реџепа Тајипа Ердогана Републици Србији.

Председник Вучић је захвалио на подршци коју Турска, која је и сама кандидат за чланство у Европску унију, даје Србији по питању евро-интеграција.

„Економија је област којој морамо посветити кључну пажњу. Верујемо да ће будући рад Високог савета за стратешку сарадњу бити у функцији боље економске сарадње. Очекујемо веће присуство турских компанија и повећање турских инвестиција у Србији у наредном периоду”, истакао је председник Вучић.

Министар Чавушоглу је оценио да је посета председника Турске Ердогана Србији била одлична и захвалио је председнику Вучићу на личном доприносу у организацији посете.

„Србија је искрени пријатељ Турске и оно што Ви радите најбоље је за Вашу земљу, али и за читав регион,“ истакао је министар Чавушоглу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 06. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).