kuj_5911.jpg

Вести

07.03.2018. - 11:18

Састанак са потпредседником Владе и министром спољних послова Грузије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе и министром спољних послова Грузије Михеилом Џанелидзеом са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и ситуацији у региону.

Председник Вучић је рекао да су односи двеју земаља добри и традиционално пријатељски, али у економском смислу недовољно развијени. Он је захвалио Грузији на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије и истакао да две земље деле заједничке вредности и принципијелно заступају позиције поштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признатих земаља.
 
Председник Вучић је навео да је непходно радити на јачању привредне сарадње и повећању робне размене, подсетивши да су потписивањем Споразума о трговинско-економској сарадњи 2017. године отворене бројне могућности за даље унапређење сарадње.
 
Он је нагласио да Србија подржава иницијативу грузијске стране за проширење и јачање економских веза кроз укључивање у међународне пројекте у области енергетике и саобраћаја. Споразум о укидању виза, који ће бити потписан током ове посете грузијске делегације, допринеће стварању повољнијих услова за привлачење страних инвестиција, унапређење економске сарадње и развој туризма.
 
Потпредседник и министар Џанелидзе захвалио је на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Грузије и нагласио да је Грузија заинтересована како за јачање политичког дијалога на највишем нивоу, тако и за унапређење економске сарадње, нарочито у међународним пројектима које иницира Кина. Он је изразио интерес грузијске стране за успостављање директне линије Београд-Тбилиси, у циљу подстицања туристичке размене.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Београд, 07. март 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).