tan2014-9-12_195452376_13_0.jpg

Вести

12.09.2014. - 22:06

Србију свађе не интересују

БЛAЦE - Председник Србиjе Tомислав Николић рекао jе у селу Гргуре код Блаца на манифестациjи "Село слави шљиву" да ће у свету бити све мање онога што се производи у блачкоj општини, да jе пољопривреда наша велика шанса и да имамо отворено тржиште за све што произведемо.

Николић jе рекао да ће Србиjа продати сваком ко плати и да ће купити од свакога ко понуди повољниjе.
"Mи хоћемо да идемо средином пута, а ови што хоће да иду по врзинама, jендецима и jаругама, они коjи хоће да се туку и свађаjу, нека се свађаjу. A и посвађали су се и не знаjу зашто се свађаjу. Jедни од других неће да купуjу, jедни другима неће да продаjу. Србиjу у то никада нико неће увући", рекао jе Николић.

Према речима председника Николића, Србиjа ће бити са поштеним светом, а таквог света има и на Истоку и на Западу и на Северу и на Jугу.

Председник Србиjе jе оценио да jе ово била тешка година за сељака, с краjа на краj Србиjе и да су то осетили и они коjи гаjе воће.
"Aли то смо се ми мало више играли са богом и природом, jер смо потрошили више природних богатстава него што смо враћали", рекао jе Николић и додао да jедног дана све дође на наплату.

Подсетивши да и сам гаjи воће и ради имање, он jе рекао да у Шумадиjи у његовом краjу нема ниjедне воћке ове године и то jе велика сељачка мука.

Влада и министарство пољопривреде разумеjу то и влада jе спремна да произвођачима поклони саднице за Kуршумлиjу, Блаце и део Прокупља, и за краjеве у зависности од тога коjа се воћка где гаjи, додао jе председник Србиjе.

Oн jе рекао да радо долази у блачки краj и у Гргуре, где jе по четврти пут на манифестациjи посвећеноj шљиви, jер су људи у том краjу, како jе рекао, вредни и радни.
"Њива нас jе одржала, она ће нас одржати, jер док подигнемо привреду, требаће нам године, а њива враћа већ после годину дана", рекао jе Николић.

Oн jе поручио да онаj ко ради и ствара не може пропасти и да пропада само онаj ко не зна кад jе дан, кад jе ноћ. Потребно jе, како каже, да се окренемо земљи да би децу задржали на селу, jер их и у граду чека велика мука.

Mанифестациjа у Гргуру "Село слави шљиву" одржава се по пети пут, а са председником Николићем, манифестациjи су присуствовали амбасадори Палестине, Пакистана и Либана. Присуствовали су и саветник председника за спољну политику Иван Mркић, представници Воjске Србиjе, MУП-а и представници општине Блаце.

На почетку културно уметничког програма коjи jе изведен у славу шљиве, све присутне jе поздравио здравичар из села Раде Лазаревић.

фото Танјуг, Д. Николић

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).