_rad7811.jpg

Вести

10.10.2017. - 11:41

Званична посета председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић биће данас и сутра је домаћин посете председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији. Фото Танјуг

„Србија је искрени пријатељ Турске“, рекао је председник Србије Александар Вучић данас на састанку делегација Србије и Турске у Палати Србија на којем је учествовао и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Председник Србије је истакао да је презадовољан тет-а-тет састанком са својим турским колегом. Председници су претходно разговарали у четири ока више од сат времена, а на почетку састанка са делегацијама, српски председник се турском председнику обратио са "драги пријатељу" и захвалио што је делегација те земље дошла у толиком броју.
Председник Вучић је нагласио да је готово цела српска влада присутна и да се нада да су министри имали добар разговор са турским колегама и делегацијом. Пре данашњих састанка било је припремљено 10 споразума, а биће потписано 12, у Београду, и још четири, која ће бити потписана 11.10.2017. у Новом Пазару.
"Имамо много заједничких интереса у региону, пре свега мир и стабилност и они су од суштинског значаја и зато водимо дијалог са Приштином, који за нас није нимало лак", подвукао је председник Вучић.
"Мислим да смо много тога учинили и да се ситуација у БиХ стабилизује", рекао је председник Србије и закључио да "Србија никада није била фактор нестабилности на Балкану". Председник Вучић и председник Турске Ердоган потписали су данас у Београду заједничку политичку Декларацију о оснивању Високог савета за сарадњу Србије и Турске.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).