Најаве и обавештења

06.05.2015. - 14:02

Најава за медије 07.05.2015. Уручење медаље

Београд, 06. мај 2015. године - Председник Републике Србије Томислав Николић уручиће породици настрадалог пилота Омера Мехића, Златну медаљу за храброст „Милош Обилић“, у четвртак 07. маја 2015. године у 12.00 сати, у згради Генералног секретаријата председника Републике (ул. Андрићев венац бр. 1).

Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на адресу mediji@predsednik.rs, најкасније до среде 06. маја 2015. године, до 18.00 сати.

Такође, молимо све заинтересоване редакције да своје екипе упуте на
службени улаз зграде Генералног секретаријата председника Републике до 11.30 сати, ради неопходних припрема.

Позивамо вас да испратите овај догађај.

Писмо уреднику:
08. април 2015. године - Председник Републике Србије, Томислав Николић донео је Указ о одликовању припадника Војске Србије и медицинског особља, који су трагично настрадали у несрећи 13. марта 2015. године.
На иницијативу председника Републике Србије Томислава Николића, за испољену изванредну личну храброст и самопрегор у спасавању људских живота у изузетно опасној ситуацији, Златном медаљом за храброст „Милош Обилић“ постхумно су одликовани: мајор авијације Омер Мехић, капетан авијације Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, заставник Иван Миладиновић, лекар др Џевад Љајић и медицински техничар Мирослав Веселиновић,