Најаве и обавештења

11.12.2015. - 17:45

Најава за медије 14.12.2015. године

Београд, 11. децембар 2015. године - Свечана седница Скупштине Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару поводом 120 година од оснивања Друштва одржаће се у понедељак 14. децембра 2015. године у 13.00 сати у Палати Србија (Булевар Михаила Пупина бр. 2).

У свечаном делу седнице Скупштине обратиће се председник Републике Србије и председник Главног одбора Друштва за подизање Храма Свeтог Саве на Врачару господин Томислав Николић, председник Друштва Патријарх српски господин Иринеј и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Васиљевич Чепурин. У свечаном делу седнице поред уметнички дела програма у извођењу Филхармоније младих „Борислав Пашћан“ и Београдског мушког хора биће приказани и документарни филмски записи о историји Друштва и етапама изградње Храма.

У радном делу годишње Скупштине са почетком од 14.00 сати на дневном реду биће поднет извештај о раду Друштва као и извештај о радовима на изградњи Храма Светог Саве од 12. Скупштине Друштва одржане 2015. године до данас.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено праћење свечаног дела седнице Друштва као и почетка радног дела годишње Скупштине. Након састанка, Служба за сарадњу са медијима председника Републике Србије даће саопштење за јавност.

Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на адресу mediji@predsednik.rs, најкасније до понедељка, 14. децембра 2015. године, до 08.30 сати.

Такође, Молимо заинтересоване редакције да упуте своје екипе на Источни улаз Палате Србија у понедељак 14. децембра 2015. године до 12.30 сати, ради неопходних припрема.

Позивамо вас да испратите овај догађај.

Контакт особе:

Симона Дуњић 066 8252044.
Ивона Катић 066 8252043

Писмо уреднику

Друштво за подизање Храма Светог Саве на Врачару 120 година води бригу о радовима на овом здању од посебног значаја за српски народ. Ово је важан јубилеј који сведочи о нашој истрајности, о народу који, као породично завештање, са генерације на генерацију преноси обећање да ће Храм бити изграђен и не одустаје од свог наума упркос искушењима.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).