Најаве и обавештења

16.05.2016. - 13:28

Најава за медије 16.05.2016. Званична посета Алжир

Београд, 16. мај 2016. године - Председник Републике Србије Томислав Николић боравиће у званичној посети Народној Демократској Републици Алжир од 16. до 18. маја 2016. године.

Током посете председник Николић састаће се са председником Алжира Абделазизом Бутефликом, који ће му уручити орден за националне заслуге највишег степена Ел-Атхир.
Председник Србије Томислав Николић уручиће председнику Алжира Бутефлику орден Републике Србије на ленти, којим га је одликовао 5. фебруара. 2016. године.

Председник Николић ће се током боравка у Алжиру састати и са председником Владе Абделмалеком Селалом, и том приликом биће потписани споразуми:

1. Меморандум о разумевању у области информационих технологија између Националне агенције за промоцију и развој технолошких паркова Алжира и Научног парка Београд.
2. Протокол о сарадњи две Дипломатске академије.
3. Програм о сарадњи у области културе између Владе Републике Србије и Алжира.
4. Протокол о сарадњи Народне библиотеке Србије и Националне библиотеке Алжира (Алжирске Демократске Народне Републике).

Председник Николић ће током боравка у Алжиру разговарати и са председником Националне народне скупштине Мохамедом Ларбијем Улд Келифом, председником Савета нација Абделкадером Бенсалом.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.