Најаве и обавештења

04.10.2023. - 16:38

Најава за медије за 05.10.2023. Самит Европске политичке заједнице у Гранади

Председник Републике Србије Александар Вучић ће у четвртак, 5. октобра 2023. године, учествовати на Самиту Европске политичке заједнице у Гранади, на који је позвано 47 шефова држава и влада, као и председник Европског савета, председник Европске комисије и председник Европског парламента. 
 
Лидери ће разговарати о унапређењу политичког дијалога и сарадње у циљу јачања безбедности и стабилности на европском континенту. 
 
На маргинама Самита у Гранади, председник Вучић имаће низ билатералних сусрета са европским званичницима међу којима су председник Републике Француске Емануел Макрон, премијер Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске Риши Сунак, председник Владе Грузије Иракли Гарибашвили, председница Владе Републике Исланд Катрин Јакобсдотир, као и високи представник Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ.  
 
Председник ће учествовати и на округлом столу на тему: „Енергетика, заштита животне средине и борба против климатских промена“. 
 
Београд, 
04. октобар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).