Најаве и обавештења

08.10.2018. - 13:19

Најава за медије за 09.10.2018. - званична посета Републици Казахстан

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у званичној посети Републици Казахстан 9. и 10. октобра 2018. године. 

Након свечаног дочека, који ће бити приређен у Председничкој палати „Акорда“ у Астани, председник Вучић састаће се са председником Републике Казахстан Нурсултаном Назарбајевом. Током сусрета, биће одржана церемонија доделе одликовања двојици председника. Том приликом, председнику Назарбајеву биће уручен Орден Републике Србије на великој огрлици, док ће председник Вучић бити одликован Орденом пријатељства првог реда Републике Казахстан. 

Програм званичне посете обухвата и састанак председника Вучића са премијером Републике Казахстан Бакитџаном Сагинтајевом, са којим ће учествовати на Пословном форуму Казахстан – Србија у присуству чланова делегација привредних комора двеју земаља, као и многобројних привредника. Током Пословног форума, чланови делегација Србије и Казахстана потписаће Споразум о сарадњи у борби против криминала, Меморандум о сарадњи и размени искустава у области грађевинарства, Меморандум о разумевању у области ваздушног саобраћаја, као и Меморандум о узајамном разумевању у области политике младих. 

Током боравка у Астани планирано је да председник Вучић обиђе и Евроазијски универзитет Гумиљов, где ће му, након обраћања тамошњим студентима, бити додељена титула почасног професора. 

План програма предвиђа и присуство председника Вучића на церемонији полагања камена темељца за изградњу вишенаменског стамбеног комплекса БК Тесла парк, као и на презентацији рада Међународног финансијског центра Астана. 

Другог дана посете председник Вучић присуствоваће VI конгресу светских и верских лидера и учествовати на пленарном заседању под називом „Верски лидери за сигуран свет“. 

У делегацији Републике Србије, коју предводи председник Александар Вучић, су потпредседник Владе и министар за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин, као и градоначелници Београда и Новог Сада Зоран Радојичић и Милош Вучевић. 

Београд,

8. октобар 2018. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.