Најаве и обавештења

15.09.2018. - 21:29

Најава за медије за 16.09.2018. - посета Народној Републици Кини

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Народној Републици Кини од 16. до 19. септембра 2018. године. 

Председник Вучић имаће одвојене сусрете са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом и премијером Државног савета Народне Републике Кине Ли Кећангом. Програмом посете планирано је да буде потписан низ билатералних споразума. 

Током боравка у Пекингу и Тјенђину, предвиђен је и сусрет председника Вучића са гувернером провинције Хебеј Суом Ћином, као и са представницима највећих кинеских компанија, финансијских институција и државних агенција. 

Последњег дана посете председник Вучић учествоваће у раду редовног годишњег састанка под називом „New Champions“, у организацији Светског економског форума (Летњи Давос). Форум ће окупити више од 2000 представника политичке, пословне и научне елите, као и личности из света културе. 

У делегацији Републике Србије, коју предводи председник Александар Вучић, су потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић и гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић. 

Београд,

15. септембар 2018. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).