Најаве и обавештења

24.08.2018. - 22:54

Најава за медије за 25.08.2018. - дводневна посета Аустрији

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у дводневној посети Аустрији, 25. и 26. августа 2018. године, где ће учествовати на  Европском форуму Алпбах 2018.

Председник Вучић присуствоваће церемонији отварања „Политичких разговора“ Европског форума Алпбах 2018 на тему „Различитост и отпорност“ и учествовати у дискусији „Нове перспективе на тему проширења Европске уније“. Форуму ће присуствовати и савезни председник Републике Аустрије Александер Ван дер Белен, председник Републике Словеније Борут Пахор, као и европски комесар за преговоре о проширењу и политику суседства Јоханес Хан.

Током боравка у Алпбаху, председник Вучић имаће и низ билатералних сусрета са учесницима Форума, међу којима је и савезни канцелар Републике Аустрије Себастијан Курц.

Програмом овог скупа планиран је и разговор државних званичника са стипендистима Европског форума Алпбах.

Београд,

24. август 2018. године