Најаве и обавештења

29.11.2018. - 14:23

Најава за медије за 30.11.2018. Друга заједничка седница влада Републике Србије и Републике Кипар

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Никозији  30. новембра 2018. године, где ће бити одржана друга заједничка седница влада Републике Србије и Републике Кипар.

Након свечаног дочека, који ће бити уприличен у част председника Републике Србије, и полагања венца на споменик Макариосу III, председник Вучић састаће се са председником Кипра Никосом Анастасијадисом.

После одржавања заједничке седнице двеју влада, чланови делегација Србије и Кипра потписаће низ билатералних споразума у присуству председника Републике Србије и Републике Кипар.

Планом програма посете Никозији предвиђен је и сусрет председника Вучића са Његовим Блаженством Хризостомосом II, архиепископом Нове Јустинијане и свег Кипра.

У делегацији Републике Србије, коју предводи председник Александар Вучић, су први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и генерални секретар Министарства спољних послова и председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије Вељко Одаловић.

Београд,

29. новембар 2018. године