Најаве и обавештења

17.10.2017. - 14:59

Саопштење за медије 17.10.2017.

Председник Републике Србије Александар Вучић отказао је учешће на данашњој манифестацији поводом обележавања дана Безбедносно информативне агенције, због тога што неколико новинара из различитих редакција није добило одобрење да присуствује свечаности.

Председник Републике Србије Александар Вучић сматра да право на извештавање и слободу информисања никоме не може да буде ускраћено и захтева од државних органа Србије да слободе и права свих грађана, без обзира на њихову политичку оријентацију, поштују и гарантују.

Представници државних органа не смеју да се понашају бахато и неодговорно попут многих политичких лидера који не дозвољавају улазак другачије мислећих новинара на своје догађаје, или им, пак, ускраћују одговор на постављена питања.

Транспарентност и отвореност у раду морају да буду основни начин деловања и функционисања јавне власти.

Председник Србије Александар Вучић честита свим припадницима БИА на изврсним резултатима које су постигли у очувању безбедности земље, сигурности свих њених грађана, борби против корупције и криминала.

„Честитам вам на преданом раду, огромном труду и енергији, а због сложености прилика у свету и нашем окружењу, очекујем од вас још већу пожртвованост и борбу за интересе грађана Србије и наше отаџбине“.

Београд,
17. октобар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).