Најаве и обавештења

23.10.2017. - 15:47

Саопштење за медије 22.10.2017. Састанак са председником Велике народне скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Велике народне скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом, који му je пренео поздраве председника Реџепа Тајипа Ердогана, кao и његов позив да посети Турску, што је са задовољством прихваћено.
Председник Вучић је изразио велико задовољство што председник турске Скупштине Кахраман долази у Србију непосредно после успешне посете председника Ердогана, потврђујући да су односи двеју земаља у сталном успону. Двојица саговорника су констатовали да постоји обострана жеља да билатерална сарадња буде унапређена у свим областима, уз очекивање да ће јој успостављање Високог савета за сарадњу, као и 16 потписаних споразумa, дати значајан подстицај. Кахраман је додао да је повећано интересовање турских привредника за инвестирање у Србији, захваливши председнику Вучићу на личној подршци турским инвеститорима.
Председник Вучић и Кахраман су такође оценили да је парламентарна сарадња Србије и Турске добра и да је важна за зближавање двеју земаља. Они су изразили уверење да добри српско-турски односи имају велики утицај на мир и стабилност у читавом региону.
Председник Вучић је још једном нагласио да ће Србија, као поуздан партнер, увек бити на страни легално и легитимно изабраних органа власти Турске и да никад неће сарађивати са онима који би да угрозе њен уставни и демократски поредак.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 23. октобар 2017. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.