Анђела и њених две стотине пехара

Најбоље из Србије

14.12.2021. - 09:30

Анђела и њених две стотине пехара

За седам година играња шаха, на различитим такмичењима и турнирима млада Власотинчанка Анђела Динић освојила је 200 пехара, а непрестано стижу и нови

Анђела је у октобру постала и балкански шампион у шаху у категорији до 20 година. Ова шеснаестогодишњакиња освојила је прво место у конкуренцији 23 учеснице из Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије. Првакиња је и у решавању шаховских проблема на републичком нивоу у 2020. години.
 
„Играм шах два – три сата дневно. Често учествујем на турнирима и побеђујем. Обишла сам Србију играјући шах. Успевам да ускладим школске обавезе, немам проблем са тим. А волим и одбојку“, каже млада шахисткиња, која се, на први поглед, ни у чему не разликује од својих вршњака.
 
Анђела и њених две стотине пехара

Приватна архива

Анђела је сада ученица прве године Гимназије „Стеван Јаковљевић“, али њени пехари и даље красе витрину ОШ „Синиша Јанић“, коју је похађала.
 
„Прво смо имали једну малу витрину, па другу малу витрину, а онда смо, након реновирања школе одвојили велику витрину за Анђелине пехаре који сведоче о томе како снови постају стварност“, каже директор ОШ „Синиша Јанић“ Горан Митић.
 
Анђела је одличан ђак, а љубав према шаху усадио јој је отац Дејан, члан Шаховског клуба Власотинце. У овом клубу поносно истичу да је Анђела прва где год се појави. Три пута била је најбоља у Србији на кадетским фестивалима Шаховског савеза Србије, три пута била је и првак на републичком такмичењу основних школа.
 
Анђела и њених две стотине пехара

Приватна архива

„Уступили смо је ове године Шаховском клубу Прокупље, како би играла у Првој лиги Централне Србије. Гледамо да нам деца играју. Ипак, најважнија је школа, па онда шах“, каже председник клуба Слободан Ракић.
 
Анђела намерава да се шахом бави и даље, амбиције су јој да игра у Првој лиги Србије. А има планове везане и за школовање – жеља јој је да упише Полицијску академију.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).