Делфин из Ужица

Најбоље из Србије

27.01.2021. - 09:32

Делфин из Ужица

Шеснаестогодишњи пливач Лука Чавић је до сада на бројним такмичењима освојио преко 100 медаља, од којих половину златних

Лука Чавић је на пливање кренуо у трећем разреду основне школе због проблема са кичмом. Свидео му се овај спорт, који је наставио да тренира у ужичкој Слободи и за само неколико година постао њен најтрофејнији пливач.
 
Делфин из Ужица

Приватна архива

Плива све дисциплине, али „његов“ стил су краул и леђно, а најбоље време му је 56.21 секунд на 100 метара краул. Од обарања државног рекорда за његово годиште у дисциплини 50 метара краул дели га секунда и по, јер тренутно плива 25.17 секунди.
 
„Мој план је да оборим личне рекорде и да уђем у репрезентацију Србије“, каже Лука.
 
Делфин из Ужица

Приватна архива

Пут до остварења својих спортских планова Луку је јесенас одвео из Ужица за Београд, где је сада члан пливачког клуба Врачар. Свакодневно тренира, а ветар у леђа му је и подршка коју је преко друштвених мрежа добио од свог идола Милорада Чавића, који је Лукине пливачке резултате недавно похвалио реченицом „Браво младићу”.
 
„Научен сам да успешан спортиста треба да се избори са притиском на прави начин, брине о сопственом телу, као и о менталном и емотивном здрављу, задржи позитиван дух у тешким тренуцима, али и да одабре праве узоре”, истиче Лука.
 
Делфин из Ужица

Приватна архива

Иза његових досадашњих резултата, осим талента, стоји много рада, труда и одрицања. Пре годину и по дана кориговао је исхрану, увео у тренинг вежбе и теретану, тако да се успеси од Луке Чавића тек очекују.
 
Лука је због спорта променио и школу и сада је ђак другог разреда Електротехничке школе у Београду. Живи у ђачком дому. Није му тешко да сваки дан тренира по два сата, своје обавезе уклопио је са школом и ужива у овом спорту. Медаље су само потврда да оно што ради, ради добро.
 
Делфин из Ужица

Приватна архива

„То ме још више мотивише да радим на себи и да постижем рекорде“, каже овај скромни шеснаестогодишњак , ужички Чавић.
 
Лука свакодневно вредно тренира како би спреман дочекао остварење свог сна - позив у репрезентацију Србије. Сигуран је да његово време тек долази и кроз осмех поручује да себе види као наследника најбољег српског пливача свих времена Милорада Чавића.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).