Десетогодишњи каратиста из Прибоја - вицешампион Србије

Најбоље из Србије

14.06.2021. - 09:30

Десетогодишњи каратиста из Прибоја - вицешампион Србије

Да је Прибој био и остао град спорта, потврђују и нови спортски бисери. Тарик Алић, члан карате клуба „ФАП” има само десет година, а већ пет година вежба древну борилачку вештину. Резултати су већ видљиви, не само на локалном, већ и на државном нивоу

Након две бронзане медаље на првенствима државе, Тарик се ове године попео степеницу више - на државном првенству у Београду постао је вицешампион у катама у категорији полетараца, пионира и нада.
Најсјајније одличје на првенству државе у главном граду Србије измакло му је, спортским жаргоном речено, за длаку, одлучивале су нијансе, али је Тарик сигуран да ће, као и до сада, упорним радом, ускоро стићи и до највишег места на победничком постољу.
 
Десетогодишњи каратиста из Прибоја - вицешампион Србије

Приватна архива

Иако млад, Тарик је већ успешан. Има значајну колекцију одличја, 79 медаља и један пехар, поседује плави појас, ускоро полаже и за браон, а жеља је дрес са државним грбом Србије и црни појас.
 
Успех младог каратисте је и успех његовог КК „ФАП“, где је Тарик перјаница једне нове генерације каратиста, који ће, евидентно наставити успехе старијих колега. Тарик и позива све своје вршњаке, да се упишу у карате клуб, да дођу да се друже, тренирају и такмиче. Посебно им је битна екипа, јер скуп врсних индивидуалаца даје још бољу екипу. А Прибој је био и остао град каратеа, имао је, има, а судећи по Тарику и његовој генерацији, имаће и даље врхунске мајсторе те вештине.
 
Десетогодишњи каратиста из Прибоја - вицешампион Србије

Приватна архива

За најновији успех младог Тарика стигла је новчана награда Спортског савеза Прибојa и локалне самоуправе, како за њега, тако и за његов клуб.
 
Десетогодишњи каратиста из Прибоја - вицешампион Србије

Приватна архива

То је већ двогодишња пракса асоцијације спортских клубова овог града, да се носиоци државних одличја награђују према усвојеном правилнику.
До сада су на овај начин награђени прибојски спортски бисери: атлетичарка Јана Драгутиновић, кошаркаш Матија Милићевић, кикбоксерка Ивона Гардовић и сада каратиста Тарик Алић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).