Дрво у души, Србија у срцу

Најбоље из Србије

04.11.2020. - 09:30

Дрво у души, Србија у срцу

Студент Стефан Живковић наставља традицију предака и у фирми своје породице производи јединствене дрвене производе чији се купци налазе широм Европе и света

Стефан Живковић има 23 године и из места је Појате у општини Ћићевац. По занимању је студент, на трећој години студија комуникационих технологија у Београду, смер интернет технологије. Уз то, он је пета генерација произвођача предмета од дрвета.
 
Како са поносом истиче, рођен је у породици која је увек била пуна подршке, добрих идеја и предузетничког духа. Од малих ногу - дрво је ушло у његову душу. Зато га воли, поштује и од њега прави различите предмете.
 
Дрво у души, Србија у срцу

Приватна архива

Живковићи се баве прерадом дрвета више од пола века. Стефан наставља породичну традицију и жели да очува старе занате. Дрво је заволео највише због деде, јер је као мали највише времена проводио са њим.
 
У прошлости, Стефанов чукундеда, прадеда и деда, израђивали су дрвене ламперије, ограде и столарију. Преданим радом и производима изузетног квалитета успели су да стекну препознатљивост. Фирма је током руковођења његовог деке доживела прави процват. Њихови производи су красили многе домове у земљи и иностранству. Фирма се данас превасходно бави услугом сушења грађе и израдом кухињских дасака за сечење и сервирање хране. Производе одликују интересантан дизајн и квалитет који у потпуности прате светске трендове.
 
Производ у највећој мери пласирају путем друштвених мрежа, али и путем сајмова, изложби и манифестација.
 
Дрво у души, Србија у срцу

Приватна архива

Фирма тренутно запошљава 30 радника, који поседују велико знање и вештине за бављење овим послом. Палета производа стално се повећава, а могу се похвалити да су међу првима у земљи почели и израду предмета у етно-стилу.
 
Стефан истиче да је породица кључ успеха и најбољи подстрек за даљи напредак. Његова породица је неисцрпан извор мотивације. Посао који тренутно ради неизмерно воли и цени. Мисли да је повезаност са породицом и константно побољшање пословања једини начин и решење за опстанак и успех у данашње време.
 
Редовни су учесници свих хуманитарних акција на територији општине Ћићевац. Једна од акција, где су били главни донатори, би је Донаторски бал за прикупљање средстава за помоћ деци са посебним потребама.
 
Дрво у души, Србија у срцу

Приватна архива

Поседују нове и савремене машине које им додатно олакшавају и убрзавају процес производње и обраде производа. Своја дела од дрвета пласирају у велики број земаља, а највише у Италију, Немачку, Аустрију, Данску и Кину.
 
У блиској будућности планирају да своје производне капацитете додатно прошире, да производњу модернизују и побољшају, а самим тим и да повећају број радних места.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).