„Ходајућа енциклопедија“ из Бачког Петровца

Најбоље из Србије

22.01.2021. - 09:30

„Ходајућа енциклопедија“ из Бачког Петровца

Владимир Крнач се већ 18 година бави квизовима. Најпознатији је по својим достигнућима на телевизији и разним такмичењима из општег знања, у којима је често освајао победничка места

Грађевинског предузетника, који је умногоме допринео ширењу доброг имена родног Бачког Петровца, као и општине Бачки Петровац, зову „Ходајућа енциклопедија“. Оправдано, jер је најпознатији по својим достигнућима на телевизији и разним такмичењима из општег знања, у којем је често освајао победничка места. Та „Ходајућа енциклопедија“ је Владимир Крнач, човек који је запрепастио јавност својим знањем широког спектра. Основну школу у Бачком Петровцу завршио је 1978. године са одличним резултатима, за шта је и награђен дипломом Вука Караџића. Затим се определио за четворогодишње средње образовање у гимназији „Јан Колар“ у родном Бачком Петровцу. Прве две године завршио је са одличним резултатима. Определио се за средњу стручну школу, смер бравар. Одличан успех је поновио, и припала му је још једна диплома Вука Караџића. Амбиције да постане инжењер нису му успеле, као резултат недостатка истрајности и материјалне подршке.
 
„Ходајућа енциклопедија“ из Бачког Петровца

Приватна архива

Жељу за ширењем општег знања и познавањем факата из различитих области је непрестано задовољавао читајући разне енциклопедије, научне књиге, али и популарна издања. Вођен великом радозналошћу годинама је стицао знања из многих области. Енциклопедије су му биле омиљена литература.
 
Прилику за доказивање свог знања искористио је 2004. године када је учествовао на такмичењу „Сам против свих“ на првом програму Радио телевизије Србије. Успешан деби омогућио му је учешће и у другим такмичењима на којима је одлично представио своје знање и средину из које долази. Веома успешно је учествовао на приближно 120 такмичења у знању, а нека од њих су Слагалица, Два милиона, Најслабија карика, Питања за шампиона, Високи напон, Руски рулет, Супергеније и Брзотрз, као и Пут око света и Насловна страна.
 
„Ходајућа енциклопедија“ из Бачког Петровца

Приватна архива

Добио је надимак „Влада из Петровца“ који скромно каже: „Сада је већ 18 година како се бавим квизовима. Четири пута сам учетвовао у Слагалици и сваки пут сам догурао до финала. Ипак, не могу да кажем да сам ушао у целу ту причу како бих зарадио“. Члан је „Српске квиз асоцијације“ и често се такмичи. Осим многих победа, каже да му је најдрагоценије то што је стекао праве пријатеље широм земље.
 
У војци је постао добровољни давалац крви. Крв је дао више од 100 пута.
 
У свом родном Петровцу добио је и награду. Наиме, на Дан општине Бачки Петровац, односно на Дан особођења у Другом светском рату, када се додељују награде за достигнућа у разним областима, Владимир Крнач је постао носилац награде као особа која је прославила ову општину широм наше Србије.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).