Из полиције право у бербере

Најбоље из Србије

26.04.2021. - 09:32

Из полиције право у бербере

Када сте се последњи пут осетили пробуђено и присутно, јер радите оно што волите? Тим осећајем водио се Немања Тарић из Ужица када је одлучио да после више од десет година врати полицијску значку и узме фризерске маказице. Каже требало му је нешто креативније и забавније, па је послушао своју супругу која га најбоље познаје и отворио берберницу

„Раније није било толико места где мушкарци могу да се посвете себи и онда сам одлучио да све то понудим на једном месту. Иако се често може чути да је берберин исто што и мушки фризер, чињеница је да је ипак у питању нешто другачије занимање. Некада су постојали специјализовани салони, у којима су мушкарци могли да добију услугу сређивања не само своје косе, него и браде и бркова. А управо ту услугу је пружао берберин или такозвани брица. Ја сам желео да акценат ставим на традицију и модеран приступ оживљавања старог заната. У почетку су сви били скептични, али када су видели шта сам направио изненадили су се“, каже власник салона Берберин Немања Тарић.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

Шишање је америчко, а бријање турско. Како би научио бријање на турски начин морао је да оде у Сарајево и усвоји нову занатску вештину, а услуга којој су се обрадовали многи мушкарци је краљевски третман.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

„Након шишања и бријања прелази се на масажну фотељу, перемо косу, масирамо темени део главе, руке ноге се постављају у масажер који ради шијацу масажу стопала, пилинг и црну маску. Опуштајуће“, каже Тарић.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

Није био сигуран да ли ће оваква врста салона наићи на интересовање, али пошто су Ужичани људи од стила посао се брзо развио. У његову радњу долазе и млади и старија господа и кажу да су коначно добили свој простор за негу и релаксацију.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

„Сматрам да је ово нешто што је недостајало овом граду већ дуже времена. Тачно је да бријач или електрична машина раде свој посао сасвим пристојно, али исконско бријање може да се догоди само код берберина, у специјаној столици, мајстора свог заната, са четком, оштрицом и лаганим потезом смирене руке“, каже муштерија Стефан Стефановић.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

„Момци су донели освежење за наш град и регион. Пре свега су веома квалитетни и јединствени. Некако су спој старог и модерног што даје неку додатну драж“, каже муштерија Лазар Ђорђевић.
За Немању ово није само нов посао, већ и нова животна фаза у којој је поново пробудио креативност и радост, јер ради оно што воли. Ово је његов савет за успех.
 
Из полиције право у бербере

Приватна архива

„Храброст, ризик и самоувереност, наравно“, закључује Тарић. А онда настаје револуција у свачијем животу.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.