Млада нишка боксерска нада

Најбоље из Србије

08.11.2023. - 09:30

Јован Стевановић, будући шампион

Јован је у рингу неустрашив, у школи успешан и дивно васпитан – тако се постаје прави шампион!
Све петице, најсјајнија одличја и кућно васпитање, рецепт су за успешног младог спортисту

Четрнаестогодишњи Јован Стевановић такмичар Кик-бокс клуба "Константин", једнако има најбоље оцене у дневнику као што осваја најсјајнија одличја на бројним такмичењима у држави. Предвиђања за његов даљи напредак су одлицна а тренер Милан Цветковић, убраја га у најперспективније такмичаре овог надалеко чувеног нишког клуба по талентима али и врсним и прослављеним борцима.
 
Јован је ученик Основне школе „Свети Сава“ и већ увелико спрема пријемни како би на јесен био гимназијалац. Он каже да упис у жељену школу неће бити проблем јер има све петице. Иако одличан ђак од пре две године члан је познатог нишког клуба, јер жели да се успешно бави спортом.
 
Млада нишка боксерска нада

Приватна архива

Није му тешко да прати смернице тренера иако је некад напорно испунити баш сва очекивања.
 
Стевановић је већ два пута био првак државе у својој категорији и најбољи на првнеству централне Србије.
 
Велику подршку овај млади Нишлија има и од родитеља, који како каже негују здрав живот. Некада се са оцем сваког викенда пео на планинске врхове и планира да се уз тренинг у рингу поново врати на планинарске стазе.
 
Млада нишка боксерска нада

Приватна архива

У школи имају пуно разумевања за његово спортско ангажовање и подржавају га и професори и пријатељи. За пет година Јован себе види као успешног спортисту. Очекује га „Сербиан Опен“ почетком априла у Београду и то ће бити први међународни турнир где ће он наступати. Ту ће проверити снагу и спремност са такмичарима из других држава. Следе затим два државна првенства, а нада се и уласку у репрезентацију ове године.
 
Цветковић додаје да је Јован прави пример младог спортисте.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).